Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (2024)

Op zoek naar de basisprincipes van het kweken van marihuana? Hier vind je de tools en informatie over hoe je betaalbaar en effectief wiet kunt kweken. Het enige wat je nodig hebt, is een kleine discrete ruimte en een klein budget om aan de slag te gaan met je indoor potproductie.

Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (1)

Het eerste dat je nodig hebt, is een plek om te groeien. Ik raad aan om een ​​fatsoenlijke te kopenkweek tent. Ze zijn goedkoop, gemaakt om erin te groeien en kunnen snel door één persoon worden op- en afgebouwd. Sommige tenten worden geleverd met pakketten die allerlei gecompliceerde hydrocultuurapparatuur bevatten. Je kunt het beste alleen kopen wat je nodig hebt in de tent en leren hoe je wiet kweekt zonder het dure plastic. Sommige hebben zelfs aparte kamers voor vegetatieve groei en klonen, waardoor ze perfect zijn voor mensen die in eenkamerappartementen of studio's wonen met beperkte ruimte om te groeien.

Ten eerste heb je een kweeklamp nodig. Ik hou van HID-verlichting (High-Intensity Discharge) – HPS-systemen (High-Pressure Sodium) of MH-systemen (Metal Halide) met voorschakelapparaten, lampen en reflectoren. Als de warmte van deze lampen een probleem is, zijn er ook LED- (Light-Emitting Diode) en CFL-systemen (Compact Fluorescent) die u kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je een lamp krijgt die de voetafdruk van je tent bedekt en investeer in een degelijke timer om te regelen wanneer je lamp aan en uit gaat.

Je hebt ook een afzuigventilator en een actief koolstoffilter nodig om hitte te verminderen en geurtjes te elimineren. Zorg ervoor dat u er een krijgt die geschikt is voor de grootte van uw tent met de juiste maat van de kanalen. Een opklikbare circulerende ventilator zorgt ervoor dat de lucht in beweging blijft en voorkomt dat deze stagneert. Een thermometer/hygrometer is ook een must om de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten te houden.

Als je geen toegang hebt tot marihuanazaden of -klonen van een apotheek of vriend, moet je wat kopencannabis zadennaar je gemaild. Laat ze niet naar dezelfde plek sturen als je van plan bent te kweken als je niet legaal kweekt. Leer niet alleen wiet kweken, maar leer discreet te zijn en niet op te scheppen of de aandacht op jezelf te vestigen.

Een eenvoudige losse en luchtige grondmix in emmers van 3-5 gallon is geweldig voor beginners en veel vergevingsgezinder dan welk hydrocultuursysteem dan ook. Zorg ervoor dat u gaten in de bodem van de emmers maakt en gebruik schotels eronder om eventuele overloop op te vangen. U moet kopenvoedingsstoffenom je planten te voeden terwijl ze groeien en ook een gieter.

Hoe je wiet kweekt

Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (2)

Nadat je je zaden hebt geplant of je klonen hebt geroot, is het tijd om ze te laten groeien. Verlaag uw reflector zodat deze dichter bij de planten staat in plaats van ze uit te rekken om naar licht te reiken. Verhoog het verlichtingssysteem terwijl uw planten groeien. Stel je lichttimer in om 18 uur per dag aan te staan ​​en 6 uur uit. Tijdens deze vegetatieve fase zal de plant bladeren en takken laten groeien, maar geen bloemen (tenzij het eenautomatisch bloeiendplant).

Vermijd ten koste van alles te veel voeding en water geven aan uw planten. Wees voorzichtig, want het is altijd gemakkelijker om meer voedingsstoffen of water toe te voegen dan om ze weg te halen. Marihuanawortels geven de voorkeur aan een natte/droge cyclus, dus til je emmers op en je krijgt een beter idee of ze water nodig hebben of niet door het gewicht. Het eerste teken van overvoede planten zijn verbrande bladpunten. De eerste regel bij het kweken van wiet is leren om soms uit de buurt te blijven.

Elke keer dat de ruimte beperkt is om te groeien, zijn er enkele basisregels van toepassing: aangezien vierkante meters kostbaar zijn, moeten plannen ten volle profiteren van elke beschikbare centimeter. Dit betekent kiezen tussen het kweken van indica-dominante soorten zoals Hashplant, Afghani #1 of plannen om drastische trellising- en trainingstechnieken te gebruiken bij het kweken van sativa's zoals Super Silver Haze, Jack Herer of Kali Mist.

Snoeien voor een hogere opbrengst

Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (3)

Begin bij het snoeien vroeg en vaak. Knip of knijp takken net boven de knoop waar twee nieuwe scheuten uitkomen. Als je dit proces bijhoudt, krijg je planten die eruitzien als bonsaistruiken, met veel toppen, maar niet veel uitgestrekt en grote openingen tussen de knooppunten. Dit is de efficiënte manier om grotere opbrengsten uit kleine ruimtes te halen, maar je groeitijd zal toenemen, dus houd daar rekening mee in je schema.

Snoei of knijp planten helemaal niet als ze eenmaal zijn begonnen met bloeien - je zult op dat moment alleen maar je oogst verminderen. Als de takken het licht dreigen te bereiken, buig ze dan of bind ze vast om te voorkomen dat ze verbranden. Een trellissysteem gemaakt van kippengaas ter hoogte van het bladerdak (ook bekend als het ScrOG- of Screen of Green-systeem), zal de toppen verder uitspreiden en je opbrengsten aanzienlijk verhogen. Train eenvoudig groeiende scheuten om horizontaal langs de onderkant van het scherm te groeien om lege plekken te vullen.

Flowerpower

Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (4)

Binnenshuis is het helemaal aan jou om te beslissen wanneer je de bloei van je planten wilt opwekken. Als je wilt leren hoe je wiet kweekt, is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je hebt en om er rekening mee te houden dat je planten zich nog minstens een paar weken na het inleiden van de bloei uitrekken. Ik adviseer meestal een week per gallon container, dus een plant in een emmer van vijf gallon zou ongeveer vijf weken vegetatieve tijd moeten krijgen.

Wanneer je klaar bent om met de bloeifase te beginnen, schakel je de timer over op een lichtcyclus van 12 uur aan/12 uur uit. Onderbreek de donkere periode van 12 uur nooit met licht. Dit brengt je plant in de war en kan ernstige problemen veroorzaken.

Verander uw voedingsregime in een regime dat geschikt is voor de bloei. Voedingsstoffen voor planten komen over het algemeen in vegetatieve of bloeiende formuleringen, dus schakel over op een "bloeiende" oplossing. Bepaal, afhankelijk van de bloeitijd van je soort, wanneer je ongeveer twee weken de tijd hebt en begin met het spoelproces. Als je een soort met een bloeiperiode van 60 dagen kweekt, begin dan je groeimedium rond dag 46 met alleen gewoon water te spoelen.

Oogsten, drogen en uitharden

Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (5)

Weten wanneer en hoe je je toppen moet oogsten is net zo belangrijk als weten hoe je wiet moet kweken.

Gebruik een loep of een sterk vergrootglas om de trichomen van heel dichtbij te bekijken; de kleine glandulaire steel en kop die soms "kristallen" worden genoemd. Van dichtbij lijken ze op kleine glazen paddenstoelen met een steel die een bolvormige ronde heldere top vormt. In die klierkop bevinden zich de psychoactieve stoffen (THC, CBD enz.). Oogst wanneer de meeste klierkoppen troebel wit beginnen te worden en voordat ze volledig amberkleurig zijn geworden. Oogst wanneer ze grotendeels amberkleurig zijn als je een meer lethargische stone wilt.

Na de oogst knip je de toppen en hang je ze op om te drogen. Dit proces duurt ongeveer een week of twee, afhankelijk van de luchtvochtigheid en hitte in uw omgeving. Het is altijd het beste om dit proces langzamer dan 3-4 dagen te laten duren om ervoor te zorgen dat je die "groene" chlorofylsmaak niet vasthoudt. Voeg een luchtbevochtiger toe aan je droogruimte als je denkt dat je nuggets te snel uitdrogen. Laat nooit een ventilator rechtstreeks op je drogende cola's blazen, maar zorg ervoor dat er lucht circuleert om schimmel en toprot te voorkomen.

Nadat je hebt vastgesteld dat je toppen voldoende gedroogd zijn, ben je klaar om ze in potten te zetten voor de kuur. De stelen moeten knappen in plaats van buigen en de buitenkant van de bloemen moet kurkdroog aanvoelen. De waarheid is dat er nog steeds veel water in de toppen zit en dat het uithardingsproces de resterende vloeistof langzaam zal "uitzweten".

Gebruik altijd ondoorzichtige potten (die je niet van binnen kunt zien) en plaats ze op een koele, donkere plaats. Open de potten om de vochtigheidsgraad te bepalen en laat ze open staan ​​als er zich condens vormt aan de binnenkant van het glas. Langzaam maar zeker, als je de potten één of twee keer per dag opent en sluit, wordt de vochtige lucht aangevuld met droge lucht en zal het water dat in het midden van je wiet zit zich een weg banen naar buiten en vervolgens de lucht in. allemaal samen. Na ongeveer drie weken tot een maand drogen, zouden je toppen perfect moeten branden en smaken.

Pro-tips voor goed drogen en uitharden

Een belangrijk onderdeel van het leren kweken van wiet is het beheersen van droog- en uithardingstechnieken. Je wilt niet dat wiet te snel of te langzaam droogt, want de ideale droogtijd voor een gezonde en smaakvolle wietplant is 10 tot 14 dagen. In deze video leer je wat de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid is om wiet te drogen en te curen, en krijg je tips van pro's die je leren wiet te kweken en je planten te snoeien als een ervaren veteraan, zodat je een eersteklas product overhoudt.

Tips voor het kweken van wiet: de slimme pot

Aandacht voor detail is essentieel als je een beginner bent die probeert wiet te kweken. Zelfs het meest onbelangrijke detail kan het verschil zijn tussen een gezonde plant en een blindganger. In deze video leer je over het beste type container dat je kunt gebruiken om je marihuanaplant te laten groeien. We raden een 'slimme pot' aan, een bak gemaakt van ademende stof waardoor de wortels van je plant veel groter kunnen worden. Grotere wortels betekenen een grotere marihuanaplant, wat een overvloedigere wietopbrengst betekent als de tijd daar is.

Tips voor het kweken van wiet: de hydrocultuurtuin

Een hydroponic garden, ook wel een “hydro” opstelling genoemd, is een zeer populaire implementatie om wiet van hoge kwaliteit te kweken. In deze video neemt een expert je mee door de ins en outs van een typische hydro-opstelling, zodat je kunt zien wat er nodig is om je eigen hydro-opstelling thuis met succes te implementeren. Voor beginners die net leren hoe ze wiet moeten kweken, lijkt een hydrocultuurtuin misschien veel te ingewikkeld om zelfs maar te overwegen. Echter, met wat hulp van de experts vanHoge tijden, kun je eenvoudig een hydrosysteem opzetten dat je een epische opbrengst zal geven!

Ongediertebestrijding en -beheer

Zoals in elke tuin, zijn ongedierte bij het kweken van marihuana een constante zorg. Voor iedereen die leert wiet telen, is het belangrijk om goed thuis te raken in ongediertebestrijding. Het laatste wat je wilt, is dat de marihuanaoogst waar je zo hard aan hebt gewerkt, wordt weggevreten door een ongedierte. Deze video leert je hoe je ongedierte van je kostbare planten kunt afweren met geïntegreerde plaagbestrijding, waardoor een plaag kan worden gestopt voordat het zelfs maar kan gebeuren. Slechts een paar simpele stappen kunnen het verschil betekenen tussen overwinning en nederlaag.

Final Hit: hoe je wiet kweekt

Nu ken je de basisprincipes van het kweken van marihuana van zaadje tot oogst. Het is tijd om jezelf de tools te geven die je nodig hebt en vandaag nog aan de slag te gaan. En vergeet niet om aantekeningen te maken, of nog beter, begin uw eigen anoniem onlineKweek dagboek.

Hoe je wiet kweekt: een stapsgewijze handleiding voor beginners (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6199

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.