Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (2024)

Met een VPN kun je een wereld aan streamingscontent ontgrendelen. En waarom zou je voor een VPN betalen als er zoveel gratis VPN’s beschikbaar zijn?

Nou, er zijn veel redenen waarom het veel gemakkelijker en veiliger is om een premium VPN te gebruiken.

Voor een gratis VPN hoef je misschien niet vooraf te betalen, maar in de meeste gevallen betaal je uiteindelijk op een andere manier.

Van lagere snelheden tot datalimieten, een gratis VPN kan je tijd en gemak kosten.

Het ergste van alles is dat een gratis VPN zelfs je online veiligheid in gevaar kan brengen.

Een goedkope premium VPN zoals ExpressVPN is een veel betere optie om te streamen in Nederland. Deze VPN garandeert je de snelheden, kracht en veiligheid om al je favoriete content veilig te kunnen streamen.

Toch zijn er enkele goede gratis streaming-VPN’s op de markt. Ik heb 25 gratis VPN's getest om je deze lijst met de 9beste VPN's voor streamingte geven op basis van compatibiliteit, snelheid en veiligheid.

Probeer ExpressVPN zonder risico!

Weinig tijd? Dit zijn de beste gratis VPN's voor streaming:

  1. ExpressVPN: ondersteund door een geld-terug-garantie zodat je het zonder risico kunt uitproberen en binnen 30 dagen je geld kunt terugvragen als je niet tevreden bent. Voor streaming geoptimaliseerde VPN met superieure snelheden en onovertroffen beveiliging.
  2. CyberGhost: voor streaming geoptimaliseerde servers die wereldwijd honderden streamingplatforms kunnen ontgrendelen.
  3. Windscribe: een gratis VPN met 10 GB gratis data per maand. Geweldige ontgrendelingsmogelijkheden en snelheden.
  4. hide.me: voor deze volledig gratis service is geen registratie vereist. Onbeperkte snelheden en bandbreedte met 2 GB aan gratis maandelijkse data.
  5. Hotspot Shield: geniet elke dag van 500 MB gratis data met deze gratis VPN. Snel en torrent-vriendelijk.

Wat is het addertje onder het gras bij gratis VPN's?

Het is belangrijk om te onthouden dat gratis VPN's op de een of andere manier geld moeten verdienen en dat er uiteindelijk altijd een prijs wordt betaald.

Compatibiliteit

De meeste grote streamingsites zoals Netflix of BBC iPlayer gebruiken krachtige anti-VPN-software.

Gratis VPN's hebben niet de middelen om consequent VPN-blokkades op streamingsites te kunnen omzeilen.

Alleen premium VPN's kunnen netwerken aanbieden die snel en regelmatig genoeg worden bijgewerkt om een succesvolle ontgrendeling te kunnen garanderen.

Apparaatcompatibiliteit kan ook een probleem zijn. Gratis VPN's zijn zelden compatibel met streamingsapparaten, routers of smart-tv's.

De beste premium VPN's zijn compatibel met al deze apparaten. Ze geven je de volledige vrijheid om op elke gewenste manier te streamen.

Beperkingen

Zelfs gratis VPN's die goed zijn in het ontgrendelen, leggen beperkingen op die het streamen onmogelijk kunnen maken.

De meeste gratis VPN's leggen beperkingen op je snelheid, gebruik en bandbreedte.

Onbeperkte toegang is meestal voorbehouden aan premiumklanten.

Datalimieten beperken de hoeveelheid die je kunt streamen en snelheidsbeperkingen kunnen leiden tot buffering en vervelende vertragingen.

Veiligheid

Een van de belangrijkste functies van een VPN is het garanderen van veilig en anoniem internetten.

Gratis VPN's bieden zelden adequate beveiligingsmaatregelen.

Van zwakke versleuteling tot ontbrekende functies, zoals een kill switch en lekbescherming, gratis VPN's kunnen je veiligheid online niet garanderen.

Sommige gratis VPN's zijn zelfs gevaarlijker dan helemaal geen bescherming. De slechtste services registreren en verkopen je dataom het verloren inkomen te compenseren van het gratis aanbieden van de service.

De beste gratis VPN's voor streaming in Nederland (bijgewerkt 2024)

Ik heb 25 gratis services getest voor het vinden van de meest capabele en veilige gratis VPN's voor streaming.

Je moet je er echter van bewust zijn dat zelfs deze aanbevelingen beperkingen hebben.

Deze VPN’s zouden je in staat moeten stellen om bepaalde content veilig te bekijken. Geen enkele aanbeveling is echter een complete oplossing voor onbeperkt streamen.

1. ExpressVPN - Supersnel streamen terwijl geografische blokkades worden omzeild

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (1) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (2)

Keuze redactie Keuze redactie Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (3) Probeer gedurende 30 dagen zonder risico
Getest op Februari 2024

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Sky Meer

Probeer ExpressVPN >

www.ExpressVPN.com

  • Fantastische snelheden om zonder onderbrekingen in HD te kunnen streamen
  • 3.000servers (inclusief servers in Nederland) om gemakkelijk toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde sites
  • Met MediaStreamer kun je kijken op elk apparaat dat wifi heeft
  • 8gelijktijdige apparaatverbindingen
  • 30-daagse geld-terug-garantie
  • Werkt met: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu, KPN iTV, NLziet en meer
  • Compatibel met: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, routers, Apple TV en meer. Het beste is dat de gebruikersinterface van deze applicaties het Nederlands ondersteunt.

Met zijn premiumfuncties is ExpressVPN het overwegen waard, ook al is de service niet echt gratis. Je kunt de service zonder risico uitproberen (het wordt ondersteund door een geld-terug-garantie).

Alleen al de snelheden van ExpressVPN zijn een goede reden om de VPN uit te proberen. Je zult merken dat je altijd in Full HD kunt streamen,zelfs als je bent verbonden met een land aan de andere kant van de wereld.

Als je verbinding wilt maken met verre landen, maken 3.000de wereldwijde servers van ExpressVPN het eenvoudig om te vinden wat je zoekt. De servers zijn niet alleen uitgebreid, maar ook betrouwbaar en kunnen binnen enkele seconden de geografische blokkades van sites als Netflix en Hulu omzeilen.

Dankzij speciale Android-en iOS-apps zijn de snelheden en beveiligingsfuncties toegankelijk op smartphones en tablets. Jekunt echter ook de MediaStreamer-functie gebruiken om de servers van ExpressVPN te gebruiken op alle wifi-compatibele apparaten, van Smart TV's tot consoles.

Versleuteling van militaire kwaliteitbetekent dat je gegevens veilig blijven en dankzij het Lightway-protocol van ExpressVPN blijft deze bescherming van kracht, zelfs als je van server wisselt.

Een streng getest verificatiesysteem verkleint de kans op malware tijdens het gebruik van ExpressVPN drastisch.

Hoewel ExpressVPN een buitengewoon betrouwbare service is, is de live chatfunctie 24/7 beschikbaarals je problemen ondervindt. Er is ook een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen voor het onmiddellijk oplossen van eventuele problemen.

Bekijk onze beoordelingals je meer wilt weten over waarom ExpressVPN mijn favoriete keuze op deze lijst is.

Aanbieding ExpressVPN Februari 2024: Voor beperkte tijd kun je een ExpressVPN- abonnement krijgen met tot wel 49% korting! Mis het niet!

2. CyberGhost — Voor streaming geoptimaliseerde profielen die de meeste geografische blokkades kunnen omzeilen

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (4) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (5)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (6)

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Sky Meer

Probeer CyberGhost VPN >

www.cyberghostvpn.com

  • Hoge snelheden om je favoriete titels zonder vertraging te kunnen bekijken
  • Meer dan 11.683 servers voor het omzeilen van geografische beperkingen
  • 7 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • 45-daagse geld-terug-garantie
  • Kan ontgrendelen: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu en meer
  • Compatibel met: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, routers, Apple TV en meer

CyberGhost is een premium VPN die je 24 uur lang volledig gratis kunt uitproberen en je hoeft niet eens je betalingsgegevens in te voeren.

Dankzij de hoge snelheden hoef je nooit te wachten tot een stream is geladen en kun je je favoriete films en programma's in de beste kwaliteit bekijken, zelfs als je je aan de andere kant van de planeet bevindt.

De provider heeft meer dan 11.683 servers over de hele wereld, inclusief voor streaming geoptimaliseerde profielen voor de meest populaire platforms. Je zult geen problemen ondervinden bij het ontgrendelen van Netflix, Hulu, Disney+, HBO Max en nog veel meer.

CyberGhost staat 7 gelijktijdige verbindingen toe en is compatibel met alle belangrijke besturingssystemen. Dit betekent dat je de service kunt gebruiken om op al je apparaten te streamen, zodat je geen seconde van de actie hoeft te missen.

Omdat de provider een versleuteling van militaire kwaliteit biedt, ben je tijdens het surfen op het internet altijd beschermd. Niemand heeft toegang tot je persoonlijke gegevens en CyberGhost slaat geen verbindingslogboeken op.

Als je problemen ondervindt, kun je altijd contact opnemen met het ondersteuningsteam via live chat of een kijkje nemen in de kennisbank.

Bekijk onze beoordeling over CyberGhost voor meer informatie over de prestaties van deze VPN.

Februari 2024 Deal: CyberGhost biedt momenteel 84% korting op zijn meest populaire abonnement! Profiteer nu van deze aanbieding en bespaar meer op je CyberGhost-abonnement.

3. Windscribe

  • Elke maand 10 GB aan gratis data
  • Goede snelheden
  • Beveiliging van militaire kwaliteit
  • Ingebouwde advertentie-/malwareblokkering
  • P2P-vriendelijke servers
  • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen
  • Werkt met: BBC iPlayer, Kodi, HBO GO en YouTube
  • Compatibel met: Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Windows Mobile, Chrome, Firefox, Opera en routers.

Windscribe is een gratis VPNdie het datagebruik voor niet-betalende klanten beperkt. De datalimieten behoren echter tot de meest royale die ik bij gratis services ben tegengekomen.

Je krijgt elke maand 10 GB gratis aan data. Dat is voldoende voor ongeveer vijf uur HD-streaming - meer dan genoeg voor een paar afleveringen van je favoriete serie of twee of drie films.

Je kunt zelfs 5 GB aan data aan je tegoed toevoegen door contact op te nemen met Windscribe via Twitter.

Windscribe heeft servers op 69 locaties, waaronder Nederland. En gratis gebruikers krijgen toegang tot 10 van de 69locaties van Windscribe.Ik kon verbinding maken met servers in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Hong Kong.

Windscribe kan enkele grote streamingsites ontgrendelen.Ik had zowel toegang tot iPlayer als HBO GO.

Helaas had ik geen toegang tot Netflix. Windscribe heeft voor dit doel speciale Windflix-servers, maar deze zijn alleen voorbehouden aan premiumklanten.

De snelheden zijn over het algemeen goed, hoewel ze onbetrouwbaar kunnen zijn tijdens piekuren wanneer gratis servers overbelast raken.

De beveiliging van Windscribe is indrukwekkend. De provider beschermt je data met versleuteling van militaire kwaliteit, een strikt beleid zonder logboeken en een ingebouwde advertentie-en malwareblokkering.

Gratis gebruikers krijgen toegang tot torrent-vriendelijke serversen geavanceerde functies, zoalssplit tunneling. Windscribe geeft gratis gebruikers ook onbeperkte gelijktijdige verbindingen.

Als je volledige toegang wilt tot de premiumfuncties van Windscribe, kun je upgraden met een 3-daagse geld-terug-garantie. Vergeet niet om je abonnement voor het einde van de maand op te zeggen om je geld terug te krijgen.

Ontdek of upgraden een goed idee is in onze volledige beoordeling over Windscribe.

4. hide.me

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (10) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (11)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (12)

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Sky Meer

Probeer hide.me VPN >

www.hide.me

  • Maandelijkse datalimiet van 2 GB
  • Geen registratie vereist
  • Onbeperkte snelheden en bandbreedte
  • Sterke beveiliging
  • Torrent-vriendelijk
  • Werkt met: Hulu, iPlayer, Amazon Prime Video, HBO GO en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Windows Phone, Linux, streamingsapparaten en routers. Gebruikersinterface ondersteunt het Nederlands.

Hide.me is een gebruiksvriendelijke, gratis VPN waarvoor geen aanmeldings-of betalingsgegevens nodig zijn. Je hoeft je nooit zorgen te maken over onverwachte kosten of verlengingen van deze service.

Hide.me heeft 2.400servers over de hele wereld, dit omvat ook servers in Nederland. Gratis gebruikers krijgen echter toegang tot vijf locaties, waaronder de Oost-en Westkust van de VS, Singapore, Canada en Nederland.

Voor een gratis service is hide.me ergbedreven in het ontgrendelen van streamingsites. Op sommige servers had ik toegang tot sites als iPlayer en Amazon Prime Video.

Helaas zijn de verbindingen van hide.me niet altijd even betrouwbaar en is toegang tot streamingsites niet altijd gegarandeerd. Het kan even duren om een werkende server te vinden.

Zelfs als je het gewenste platform kunt ontgrendelen, kun je misschien worden beperkt door de maandelijkse datalimiet van hide.me. Je krijgt elke maand 2 GB aan gratis data. Dat is slechts genoeg voor ongeveer een uur HD-streaming.

Snelheden en bandbreedte zijn echter onbeperkt.Dat betekent dat je tijdens het streamen niet te maken zult hebben met buffering en vertragingen.

Hide.me beveiligt je data met krachtige beveiligingsmaatregelen: versleuteling van militaire kwaliteit in combinatie met een automatische kill switch, IP-lekbescherming en een strikt beleid zonder logboeken.

Helaas kunnen gratis gebruikers slechts één apparaat tegelijkertijd verbinden. Als je onbeperkt gebruik en 10gelijktijdige verbindingen wilt, kun je upgraden met een 30-daagse geld-terug-garantie.

Bekijk of de VPN de moeite waard is in onze volledige beoordeling over hide.me.

5. Hotspot Shield

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (13) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (14)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (15)

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Sky Meer

Probeer hide.me VPN >

www.hide.me

  • Gratis service met 500 MB dagelijks tegoed
  • Beveiliging van militaire kwaliteit
  • Gratis zevendaagse proefperiode, 45-daagse geld-terug-garantie
  • Goede snelheden via Catapult Hydra Protocol
  • P2P-compatibele servers
  • Werkt met: YouTube en Spotify
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox en veel streamingsapparaten.

Hotspot Shield is een volledig gratis VPN met apps op alle grote platforms en apparaten. De provider heeft servers in meer dan 80 landen, waaronder Nederland.

Ik vond het gemakkelijk te downloaden en te installeren. Je selecteert gewoon de juiste app voor je apparaat en klik op 'verbinden' zodra deze is gedownload.

Hotspot Shield geeft gratis gebruikers 500 MB aan data per dag. Dat zijn genoeg data om te kunnen streamen. Hiermee kun je elke dag een aflevering van een serie bekijken of ongeveer vijf films per maand.

Wat ontgrendelingsmogelijkheden betreft zal Hotspot Shield je helaas teleurstellen. De VPN kan Netflix, iPlayer, Hulu en anderen ontgrendelen, maar deze servers zijn alleen beschikbaar voor premiumklanten.

Ik had toegang tot gratis streamingsites, zoals YouTube of de CW. Met de gratis versie van Hotspot Shield kun je ook torrents downloadenen is het ook een goede optie voor het streamen van muziek.

Op de sites die ik kon ontgrendelen, genoot ik van soepele en snelle streamingdankzij het Catapult Hydra Protocol van Hotspot Shield.

Beveiligingsfuncties omvatten 256-bits versleuteling van militaire kwaliteiten een kill switch. Helaas houdt Hotspot Shield enkele datalogs bij, hoewel de provider belooft je online activiteiten niet te registreren.

Premium Hotspot Shield-gebruikers kunnen maximaal vijf apparaten verbinden onder één profiel. Gratis gebruikers zijn beperkt tot slechts één verbinding.

Je kunt tijdelijk gratis een premiumaccount proberen met een gratis zevendaagse proefperiodeof een 45-daagse geld-terug-garantie.Voor deze opties is aanmelding vereist en voor de geld-terug-garantie is een eerste betaling vereist.

Lees meer over deze snelle, gratis VPN in onze beoordeling over Hotspot Shield.

6. PrivateVPN

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (16) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (17)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (18)

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Sky Meer

Probeer PrivateVPN >

www.privatevpn.com

  • Premium-service met een onbeperkte gratis zevendaagse proefperiode
  • Snel streamen
  • 200serverlocaties in 63landen, waaronder Nederland
  • Beveiliging van wereldklasse
  • Werkt met: Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Hulu, HBO GO en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Windows Mobile, Chrome, Firefox, opera, routers, streaming-apparaten en sommige smart-tv's. Om het je gemakkelijker te maken, ondersteunt deze applicatie het Nederlands.

Je kunt deze premium VPN een week gratis uitproberen met de gratis zevendaagse proefperiode.

Je moet je registreren voor een account, maar PrivateVPN vraagt niet om betalingsgegevensen doet niet aan automatische verlengingen.

Het beste van de gratis proefperiode van PrivateVPN is dat deze volledig onbeperktis. Tijdens je gratis week krijg je toegang tot dezelfde functies, die beschikbaar zijn voor premium gebruikers.

Dat betekent volledige toegang tot alle 200 serverlocaties in 63 landen-en alle ontgrendelingsmogelijkheden die de VPN biedt.

Tijdens mijn tests ontdekte ik dat PrivateVPN in staat was om alle grote streamingsites te ontgrendelen. PrivateVPN labelt zijn servers zelfs, afhankelijk van welke streamingsites ze kunnen ontgrendelen.

De snelheden zijn hoog genoeg voor om ononderbroken te kunnen streamen. Ik heb geen buffering ervaren met PrivateVPN.

Zoals de naam al doet vermoeden, is PrivateVPN misschien het best bekend om zijn beveiliging van wereldklasse. Je verbinding wordt beschermd door versleuteling van militaire kwaliteit, een kill switch, DNS/IPv6-lekbescherming en een strikt beleid zonder logboeken.

PrivateVPN is compatibel met alle belangrijke platforms en apparaten en stelt je in staat om tot 10apparatenonder één licentie te verbinden.

Als je PrivateVPN langer wilt gebruiken, kun je een proefperiode van een maand krijgen met de 30-daagse geld-terug-garantie. Je moet een eerste betaling doen, maar het terugbetalingsprocesvanPrivateVPNis eenvoudig en betrouwbaar.

Bekijk waarom we een premium abonnement aanbevelen in onze beoordeling over PrivateVPN.

7. Opera VPN

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (19) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (20)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (21)

Werkt met:

Probeer Opera VPN >

www.operasoftware.com

  • Betrouwbare in-browser VPN
  • Onbeperkte snelheden, data en bandbreedte
  • Hoogwaardige beveiliging
  • Ingebouwde advertentie-en trackingblokkering
  • Werkt met: Sommige Netflix-regio's
  • Compatibel met: Windows, macOS en Linux

Opera is een gratis te gebruiken in-browser VPN. Het werkt als een add-on voor de Opera-browser en je stelt je in staat om je IP-adres te wijzigen op basis van de je geografische locatie en je verbinding te versleutelen tijdens het surfen op het internet.

Opera staat op mijn lijst als een van de weinige echt gratis VPN's die Netflix kan ontgrendelen. Het maken van verbinding kan echter wat ingewikkeld zijn.

De VPN van Opera geeft je alleen toegang tot algemene regio's in plaats van specifieke locaties. Gratis gebruikers kunnen kiezen tussen Europa, Amerika of Azië.

Je kunt er niet voor kiezen om toegang te krijgen tot een specifieke Netflix-regio. Ik kon echter verbinding maken met Netflix VK, Zweden en Singapore door tussen de gebieden te schakelen.

De VPN van Opera biedt ook goede beveiliging, ingebouwde advertentieblokkering en een beleid zonder logboeken. Je verbinding wordt echter alleen in de browser beveiligd.Externe toepassingen die verbinding maken met internet worden niet gedekt.

Als Netflix in jouw land is geblokkeerd en het je niet uitmaakt tot welke regio je toegang hebt, blijkt Opera een werkbare keuze te zijn. Voor andere toepassingen zou ik echter voor een goedkope premium VPN kiezen. In onze volledige beoordeling over Opera ontdek je waarom.

8. TunnelBear

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (22) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (23)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (24)

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Meer

Probeer TunnelBear VPN >

www.tunnelbear.com

  • Maandelijkse datalimiet van 500 MB
  • Servers in meer dan 47 landen waaronder Nederland
  • Uitstekende beveiliging
  • Gebruiksvriendelijk
  • Werkt met: HBO GO, YouTube
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox en Opera. Het beste is dat de gebruikersinterface van Android en iOS (gedeeltelijk vertaald) het Nederlands ondersteunt.

Als je op zoek bent naar een gratis VPN voor HBO GO,dan is TunnelBear een goede keuze. Helaas kan deze gratis service geen andere grote streamingsites ontgrendelen.

Hoewel je TunnelBear misschien kunt gebruiken om toegang te krijgen tot HBO GO, kunnen de datalimieten je streamingssessies beperken. Gratis gebruikers krijgen 500 MB aan data per maand.

Dat is slechts genoeg voor ongeveer 30 minuten HD-streaming of één aflevering van je favoriete serie per maand.

Voor 1 GB extra per maand kun je het bedrijf tweeten.

Ondanks deze beperkingen vond ik TunnelBear erg gebruiksvriendelijk. Voor een gratis VPN biedt het ook goede beveiliging.

Functies omvatten versleuteling van militaire kwaliteiten een strikt beleid zonder logboeken.

Als je onbeperkte data wilt, kun je upgraden naar een premium TunnelBear-account. Er is echter geen -daagse geld-terug-garantie.

Ontdek of upgraden een goed idee is in onze volledige beoordeling over TunnelBear.

9. Proton VPN

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (25) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (26)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (27)

Werkt met:

Netflix Disney+ APV HBO Max

Hulu BBC iPlayer Sky Meer

Probeer Proton VPN >

www.Proton VPN.com

  • Gratis VPN met onbeperkte data en bandbreedte
  • Servers in 71 landen waaronder Nederland
  • Gratis premium beveiliging
  • Werkt met: YouTube, Spotify, Kodi
  • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android Linux en routers. De gebruikersinterface van deze applicaties ondersteunt het Nederlands

Proton VPN is een zeldzame echt gratis service die volledig onbeperkte data en bandbreedte biedt.

Dit zou goed nieuws moeten zijn voor liefhebbers van streaming. Proton VPN is in staat om grote streamingsites te ontgrendelen, maar alleen premium gebruikers hebben toegang tot deze servers.

Toch heeft Proton VPN een plek op mijn lijst, omdat het werkt met gratis streamingsites zoals YouTube. De service is ook geweldig voor het streamen van muziekop Spotify.

Gratis gebruikers krijgen toegang tot alle premium beveiligingsfuncties van Proton VPN.

Dat omvat versleuteling van militaire kwaliteit, een automatische kill switch en DNS-lekbescherming, en een beleid zonder logboeken dat tijdstempels uitsluit. De service biedt ook ingebouwde advertentieblokkering.

Als je volledige toegang wilt tot 71serverlocaties, torrent-ondersteuning en onbeperkte snelheden, kun je upgraden met een 30-daagse geld-terug-garantie.

Is deze VPN de moeite waard? Ontdek het in onze beoordeling over Proton VPN.

10. Speedify

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (28) Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (29)

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (30)

Werkt met:

Probeer Speedify >

www.speedify.com

  • 2 GB gratis data per maand
  • Servers in meerdere landen waaronder Nederland
  • Goede snelheden via channel bonding-technologie
  • Werkt met: YouTube, Spotify
  • Compatibel met: Windows, macOS, Linux, iOS, Android.

Speedify is niet zomaar een gemiddelde VPN. Deze provider maakt gebruik van channel bonding-technologie om je verkeer over verschillende verbindingen te verdelen, waardoor je snelheid wordt gemaximaliseerd.

De service is ook volledig gratis te gebruiken en er is geen registratie vereist. Gratis gebruikers krijgen elke maand 2 GB aan data, wat neerkomt op ongeveer een uur HD-streaming.

Helaas kan Speedify grote streamingsites als Netflix en Huluniet betrouwbaar ontgrendelen. Sommige gebruikers melden dat ze enig succes hebben gehad met het ontgrendelen, maar ik had helaas niet hetzelfde resultaat.

Op de website van Speedify staat ook vermeld dat de provider geen verbinding met streamingdiensten garandeert.

Speedify gebruikt 128 GCM-versleuteling, wat minder is dan militaire kwaliteit, maar nog steeds genoeg is voor dagelijks gebruik. Het is bekend dat de provider enkele logboeken bijhoudt, hoewel klanten wordt verzekerd dat er geen gebruiksgegevens worden geregistreerd.

Speedify kan een geweldige optie zijn als je alleen toegang wilt tot YouTubeof andere gratis streamingssites die in Nederland zijn geblokkeerd.

Voor al het andere kan een andere VPN de voorkeur hebben. Ontdek waarom in onze beoordeling over Speedify.

Veelgestelde vragen

Is het gebruik van een VPN voor het streamen van content legaal?

Het gebruik van een VPN om toegang te krijgen tot streamingsites is volkomen legaal in Nederland, zolang je een abonnement op de service hebt. Houd er rekening mee dat, hoewel het gebruik van een VPN op zich niet illegaal is, maar dat het altijd tegen de wet is om een VPN te gebruiken voor het uitvoeren van illegale activiteiten.

Sommige landen hebben VPN's echter verboden of geblokkeerd vanwege hun associatie met illegale activiteiten. Je kunt onze volledige gids voor landen en hun VPN-wettenlezen om erachter te komen wat de regels in de verschillende regio’s zijn.

Houden deze gratis VPN-providers logboeken bij?

Als je wilt dat je gegevens echt privé blijven, moet je een VPN gebruiken die je data niet registreert.

De meeste van mijn aanbevolen VPN’s hebben een strikt beleid zonder logboeken.Ik heb aantekeningen gemaakt van VPN’s die een onduidelijk beleid hebben of die wel wat logboeken bijhouden.

Heeft het gebruik van een VPN invloed op de streamingsnelheid?

Alle VPN's leiden je data om via een van hun eigen servers. Hierdoor wordt de reis tussen jou en je bestemming iets langer, wat de snelheid kan verminderen. Vanwege overbevolkte servers of opzettelijke beperkingen kunnen gratis VPN’s je snelheid zelfs doen afnemen.

Daarom raden we over het algemeen premium VPN's aan, zoals ExpressVPN, die superieure snelheden bieden voor streaming. Op die manier worden eventuele vertragingen praktisch niet opgemerkt.

Samenvatting

Het kiezen van de juiste gratis VPN voor streaming hangt af van welke sites je wilt ontgrendelen in het land waar je woont of waar je je bevindt.

Geen enkele echt gratis VPN kan elke streamingsite ontgrendelen. Alleen premium VPN-services kunnen constant een betrouwbare ontgrendeling garanderen.

Als je echter een specifieke site wilt ontgrendelen, heb je enkele opties. Gratis diensten met datalimieten, zoals Windscribe of hide.me, kunnen goed zijn als je beperkt gebruik niet erg vindt.

Als je slechts tijdelijk een gratis VPN nodig hebt, kun je ook gratis toegang krijgen tot premium VPN'sdoor gebruik te maken van een gratis proefperiode of geld-terug-garantie.

Toch zou ik altijd kiezen voor een goedkope premium VPN als ExpressVPNin plaats van een gratis service. Ze bieden gegarandeerd resultaat voor een lage prijs. Sterker nog, ze zullen je veiligheid niet in gevaar brengen.

Je kunt zelfs profiteren van kortingen op onze best aanbevolen VPN's met de beste deals en coupons van deze maand.

Als je meer wilt weten over de beste premium VPN's voor streaming, kun je in onze blog lezen welke VPN's werken met Netflix, Hulu, HBO GO, BBC iPlayeren meer.

De beste premium VPN's voor streaming in 2024zijn...

Rang

Aanbieder

Onze Score

Korting

Bezoek site

1

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (31)

9.9 /10

9.9 Onze Score

Bespaar 49%!

Meer informatie

2

9.7 /10

9.7 Onze Score

Bespaar 84%!

Meer informatie

3

9.5 /10

9.5 Onze Score

Bespaar 82%!

Meer informatie

Privacywaarschuwing!

Je data wordt blootgesteld aan de websites die je bezoekt!

Uw IP-adres:

Uw locatie:

Uw internetprovider:

De bovenstaande informatie kan worden gebruikt om u te volgen, u te targeten voor advertenties en te controleren wat u online doet.

VPN's kunnen u helpen deze informatie voor websites te verbergen, zodat u te allen tijde bent beschermd. Wij raden ExpressVPN aan - de nummer 1 VPN van meer dan 350 providers die we hebben getest. ExpressVPN biedt versleuteling van militair niveau en privacyfuncties die uw digitale veiligheid garanderen en heeft momenteel 49% korting.

Bezoek ExpressVPN

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024) (2024)

FAQs

Top 10 ECHT gratis VPN's voor streaming in Nederland (2024)? ›

Ja, VPN Nederland is een premium VPN aanbieder die een geheel gratis VPN service aanbiedt voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Onze gratis VPN is echt helemaal gratis. Voor altijd.

Welke VPN is volledig gratis? ›

Beste gratis VPN – Top 6 veilige free VPN's (april 2024)
  • PrivadoVPN: beste gratis VPN voor Windows en Mac.
  • Proton VPN: beste gratis VPN zonder datalimiet.
  • Hide.me: beste gratis VPN met het oog op klantenservice.
  • TunnelBear: beste gratis VPN als je op zoek bent naar veel serverlocaties.

Is VPN Nederland echt gratis? ›

Ja, VPN Nederland is een premium VPN aanbieder die een geheel gratis VPN service aanbiedt voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Onze gratis VPN is echt helemaal gratis. Voor altijd.

Welke gratis VPN werkt met Netflix? ›

PrivadoVPN is de beste gratis VPN die je kunt gebruiken als je Netflix kijkt, en dit is waarom: Omdat we VPN servers hebben 49 landen en 66 steden over de hele wereld, u kunt er altijd een vinden die werkt in de regio van uw keuze.

Wat is de beste VPN voor Nederland? ›

De beste VPN van Nederland is NordVPN. Deze dienst combineert razendsnelle snelheden met krachtige encryptie en biedt toegang tot een groot aantal servers: meer dan 6300 servers in 111 landen. NordVPN is beschikbaar op alle grote besturingssystemen, met maximaal zes apparaten die onder één account vallen.

Waarom blokkeert Ziggo VPN? ›

Ziggo probeert VPN's te weren

Soms werkt Ziggo GO niet met een VPN. Ziggo probeert namelijk de grotere VPN-providers te blokkeren. Het bedrijf wil daarmee voorkomen dat mensen Ziggo GO in het buitenland kijken.

Is NordVPN gratis? ›

Probeer NordVPN 30 dagen gratis

Gemakkelijk en snel, dus je kunt meteen aan de slag. Browse, shop en geniet veilig van je favoriete content zonder beperkingen op je VPN-bandbreedte of -snelheid. Eersteklas beveiliging inbegrepen.

Waarom VPN onzin is? ›

Een versleutelde VPN-tunnel geeft enige veiligheidsvoordelen, maar het beschermt je niet tegen de meeste internetgevaren. Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan. Met VPN ben je nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen.

Welke VPN voor streamen? ›

De beste gratis VPN's voor streaming: volledige analyse (bijgewerkt 2024)
  1. ExpressVPN: de beste algehele VPN met de hoogste snelheden voor streamen in ultra HD zonder bufferen. ...
  2. CyberGhost: streamingservers bieden betrouwbare verbindingen voor specifieke platforms.
Mar 19, 2024

Is een gratis VPN veilig? ›

Gratis VPN's zijn niet zo veilig, betrouwbaar of effectief als betaalde VPN's. Het is zelfs mogelijk dat je je gegevens en persoonlijke informatie in gevaar brengt met een gratis VPN.

Hoe kan ik Netflix kijken zonder te betalen? ›

Netflix biedt geen gratis proefperioden aan, maar het staat je vrij om je abonnement op elk moment online te wijzigen of op te zeggen als je vindt dat Netflix niets voor jou is. Er zijn geen contracten, geen annuleringskosten en geen verplichtingen. Je kunt je registreren en gebruikmaken van alles wat Netflix biedt.

Kan je Netflix kijken met VPN? ›

Nee, Netflix verbant gebruikers niet van het platform omdat ze een VPN gebruiken. In sommige gevallen kan Netflix echter wel detecteren of je een VPN gebruikt, wat kan voorkomen dat je series en films op het platform kunt kijken. Het wijzigen van je serverlocatie helpt meestal.

Wat is een goed alternatief voor Netflix? ›

De 5 beste alternatieven voor Netflix
  • Pluto TV – het beste gratis alternatief voor Netflix.
  • Tubi – het beste gratis alternatief voor Netflix voor het hele gezin.
  • Kanopy – het beste smart alternatief voor Netflix.
  • Hulu – het beste betaalde alternatief voor Netflix.
  • HBO Max – het beste prestigieuze tv-alternatief voor Netflix.
Jan 19, 2024

Wat is de meest betrouwbare VPN? ›

NordVPN is de meest betrouwbare VPN met wereldwijd vele servers (6000+ servers in ongeveer 60+ landen), geavanceerde beveiliging en een scherpe prijs. Met NordVPN ben je voor weinig geld veilig online, heb je veel mogelijkheden om content te unblocken en staat de klantenservice altijd voor je klaar.

Wat is de veiligste VPN? ›

Welke VPN scoort het beste? NordVPN is op basis van onze kwaliteitstests de best geteste VPN-provider die je in 2024 kunt kiezen. Deze aanbieder is snel, stabiel en heeft veel servers in Nederland. Daarnaast is NordVPN fijn in gebruik scoort hij zeer goed op het gebied van privacy en veiligheid.

Wat kost NordVPN per jaar? ›

VPN-aanbieders: prijzen en servers
VPN aanbiederJaar abonnement indicatieAantal servers (+/-)
hide.me Premium€851800+
IVPN€5685+
Mullvad€60650
NordVPN€82*5000+
10 more rows
Nov 23, 2023

Hoe duur is NordVPN? ›

VPN-aanbieders: prijzen en servers
VPN aanbiederJaar abonnement indicatieMaand abonnement indicatie
NordVPN€82*€14,50
OVPN€60€11
ProtonVPN Plus€72€10
ProtonVPN FreeGratisGratis
10 more rows
Nov 23, 2023

Welke VPN is het veiligst? ›

Vergelijking van VPN-protocollen
VPN-protocolVeiligheidVersleuteling
OpenVPN TCPHeel veilig (geen bekende kwetsbaarheden)AES-256-GCM
OpenVPN UDPHeel veilig (geen bekende kwetsbaarheden)AES-256-GCM
IKEv2/IPSecHeel veilig (geen bekende kwetsbaarheden)AES-256-GCM
WireGuardHeel veilig (geen bekende kwetsbaarheden)AES-256-GCM
4 more rows
Sep 7, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6240

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.